visboten

Prijs

TOT

Fox FX320 Rubberboot Camo Hard Back Marine Polywood Floor

€1199,99

Fox FX320 Rubberboot Camo Hard Back Marine Polywood Floor

Raven Hunter Inflatable Boat Sp 235 | Rubberboot

€199,99

Raven Hunter Inflatable Boat Sp 235 | Rubberboot

Raven Kayak | Kingfisher Glider Pro | 3.60m

€749,99

Raven Kayak | Kingfisher Glider Pro | 3.60m

Trojan 200 Opblaasbare Rubberboot

€349,99

Trojan 200 Opblaasbare Rubberboot

Waterside Hunter SP 235 | Spiegel

€44,99

Waterside Hunter SP 235 | Spiegel

Zeer kort door de bocht is een visboot een boot die gekocht is met het doel om vanaf de boot te vissen. Dit kunnen dus allerlei verschillende modellen en soorten boten zijn. Sommige vissen vanuit een rubberboot, terwijl andere kleine gemotoriseerde boten aanschaffen waar meteen ook op geslapen en geleefd kan worden. Sommige vissers gebruiken een rubberboot vanaf hun normale boot als visboot, omdat zij hierdoor mobieler zijn. In het algemeen echter wordt met de term visboot een boot bedoelt waarmee exclusief gevist wordt. Dit zijn de wat kleinere types boot, geschikt voor een paar man, al dan niet gemotoriseerd.

Wat voor types visboot zijn er?

Visboten zijn er in vele soorten en maten. De rubberboten zijn de meest bekende type visboot, aangezien deze betaalbaar zijn voor elk soort visser. Velen zijn makkelijk inklapbaar en opblaasbaar en daarmee geschikt voor de wat meer mobiele visser. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld aluminium boten. Deze boten zijn duurzamer, maar ook lastiger in het vervoer. Dit zijn goede boten als je een vaste aanmeerplek hebt of makkelijk met een trailer het water kan bereiken. Daarnaast zijn er natuurlijk de boten waarop ook meteen geleefd en geslapen kan worden. Deze zijn uitermate geschikt voor langere visvakanties. Hiermee is er voor elke soort visser een geschikte soort visboot verkrijgbaar.

Wat is het gemak van een visboot?

Een visboot geeft je wat meer privacy. Je kan genieten van de rust om je heen en hoeft je niet bezig te houden met eventuele voorbijgangers. Een ander veelgenoemd voordeel is dat je niet meer tussen de rotzooi in de slootkant hoeft te zitten. Bovendien is het makkelijker om plekken te bereiken die over het land wat meer afgelegen liggen. Hiermee vergroot je je visgebied en kan je nieuwe hot spots ontdekken. Daarnaast kun je andere vistechnieken gaan uitproberen, zoals het slepend vissen.

Is een visboot wel betaalbaar?

Jazeker. Een rubberboot bijvoorbeeld hoeft niet duur te zijn. Deze boten zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten en kunnen aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. Ze zijn al te krijgen voor enkele tientjes, maar ook voor honderden euro’s. Verder kun je ook aluminium boten aanschaffen als visboot. Deze zijn iets duurder in de aanschaf, maar zijn duurzamer en steviger. Het is zaak om te kijken hoe lang en vaak je van plan bent om gebruik te gaan maken van een visboot. En of de boot als enkele functie die als visboot heeft. Je kan bijvoorbeeld een grotere boot aanschaffen die ook functioneert als vakantiehuisje. Het is allemaal afhankelijk van je eigen wensen en mogelijkheden. Pas daar je budget op aan.