Visma Hengelsportbeurs maart 2015

Visma 2015

Visma 2015 vindt plaats aan de Ahoy-weg 10 in Rotterdam. De beurs vindt plaats op 06-07-08 maart 2015.

Voor meer informatie kijkt u op: http://www.visma.nl.

 

HELLEVOETSLUIS OP VISMA UITGEROEPEN TOT HENGELSPORTHOOFDSTAD 2015
Gemeente wint met 65% van de stemmen van Maassluis en Spijkenisse

Hellevoetsluis mag zich in 2015 ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ noemen. Met een ruime voorsprong (65% van de stemmen) wist de Zuid-Hollandse gemeente de titel in de wacht te slepen. Maassluis moet genoegen nemen met de tweede plaats (19% van de stemmen). De derde genomineerde, Spijkenisse, vorig jaar nog tweede, wist 16% van de stemmen voor zich te winnen. Vanavond werd tijdens Visma, de hengelsportbeurs die de verkiezing alweer voor de vijfde keer initieert, de winnaar bekendgemaakt. De winnaar van 2014, Den Haag, heeft het spreekwoordelijke stokje overgedragen aan Jaap Jansen, voorzitter van HSV Het Voornse Kanaal, en wethouder Hans van Lith. Visma is nog tot en met aanstaande zondag te bezoeken in Ahoy Rotterdam. De hengelsportvereniging van Hellevoetsluis, HSV Het Voornse Kanaal, is ook aanwezig met een stand.  

Leden van de hengelsportvereniging hadden de winst wel zien aankomen. Eén van de reacties van het publiek dat mocht stemmen: “Enorme veelzijdigheid aan fantastisch water, zowel zoet als zout. Voor alle typen hengelsport is er topwater beschikbaar. Nagenoeg alles is hier mogelijk. Tevens goede voorzieningen op het gebied van onderkomen. Zie met name de grote belangstelling vanuit bijvoorbeeld Groot-Brittanië om hier te komen vissen. 3 jaar lang de World Predator Classic, diverse witviswedstrijden op het Voorns Kanaal, wateren als Haringvliet, Kanaal door Voorne, het Spui, de Bernisse, Brielse Meer, Oostvoornse Meer en de Noordzee allen binnen handbereik. Gewoonweg de place to be als je het mij vraagt”. De World Predator Classic is een internationale hengelsportwedstrijd die plaatsvindt van 24 t/m 27 juni in Hellevoetsluis.

Uit de cijfers blijkt ook dat Hellevoetsluis goed scoort. Zo wordt de visstand binnen de gemeente beoordeeld met een 8,4. De diversiteit aan vis scoort ook een 8,4. Daarnaast zijn er veel goed bereikbare visstekken en worden er veel jeugdactiviteiten georganiseerd (wedstrijden, cursussen) door de hengelsportvereniging en de plaatselijke hengelsportwinkel.

Visma 2015
De 47e editie van de grootste en meest complete hengelsportbeurs vindt nog tot en met zondag 8 maart a.s. plaats in Ahoy Rotterdam. Rond de 75 exposanten in de categorieën groothandel, detaillist, boten en toerisme presenteren hun nieuwste hengelsportaanbod aan circa 20.000  hengelsporters. Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, voor zowel fanatieke als recreatieve vissers.

Kaarten zijn met korting te bestellen via www.visma.nl of tegen het normale tarief te koop bij de kassa van Ahoy. Openingstijden: zaterdag 7 maart en zondag 8 maart van 10.00 – 17.00 uur.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.