Hengelsport: 5 tips!

Wanneer u gefascineerd bent door de hengelsport spreekt het voor zich dat u op een bepaald ogenblik graag zelf zult willen leren vissen. Mensen beginnen met vissen om tal van uiteenlopende redenen. Misschien vloeit de passie voor de hengelsport wel voort uit de liefde voor de natuur, of misschien wil de persoon in kwestie gewoon even genieten van de rust en stilte die zo typerend is voor de vissport. Omwille van welke reden u ook wenst te beginnen met vissen, onderstaande vijf tips zorgen er voor dat uw eerste hengelsport avontuur geen nachtmerrie wordt.

Tip 1: Koop een vergunning

In eerste instantie is het noodzakelijk om een passende visvergunning aan te vragen. Let op, er bestaan verschillende vergunningen waardoor het niet onbelangrijk is om eerst het nodige onderzoek uit te voeren naar de vergunning die voldoet aan uw wensen.

Tip 2: Witvissen zijn ideaal voor beginners

Als beginner is het aangeraden om te gaan vissen op de zogenaamde witvissen. Denk hierbij aan blankvoorn, rietvoorn, brasem en bittervoorn, maar ook aan roofblei, kopvoorn en sneep. Door het vissen op witvissen zorgt u er voor dat u de hengelsport en alle materialen en hulpmiddelen die er mee gepaard gaan snel onder de knie krijgt. Goed materiaal van een professionele hengelsportwinkel kan hier uiteraard bij helpen.

Tip 3: Ga vissen op kleine wateren

Het is voor beginners altijd aan te raden om te gaan vissen op kleine wateren. Vissen op rivieren of kanalen kan een stuk avontuurlijker lijken, maar het motiveert niet echt wanneer u tijdens uw eerste keer proeven van de hengelsport niets kunt vangen.

Tip 4: Spendeer de nodige aandacht aan uw materiaal

Het is algemeen bekend dat vissen een behoorlijk dure hobby kan zijn. Als beginner heeft u echter niet zoveel nodig. Een goede en vaste hengel volstaat samen met een lijn, dobber, lood en een haak. Wees er in ieder geval voor aandachtig dat u steeds gebruik maakt van de correcte haakmaat. Vraag advies bij uw hengelsportwinkel wanneer het niet meteen duidelijk is welk materiaal u het best kunt gebruiken.

Tip 5: Geduld is een goede zaak

De hengelsport is een sport waar u bijzonder veel geduld moet in hebben. Er zullen veel dagen zijn waarin u niets zult vangen, maar anderzijds zult u op andere dagen kennismaken met een groot aantal vissen. Geduld hebben is in ieder geval cruciaal voor mensen die de hengelsport een warm hart toedragen.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.