Ga op visvakantie

Bent u van plan om een visvakantie te boeken? In dat geval zult u een aantal keuzes moeten maken. In eerste instantie moet u zichzelf bijvoorbeeld de vraag stellen of u kiest voor een visvakantie in eigen land of in het buitenland. Wanneer u deze keuze heeft gemaakt zult u ook nog rekening willen houden met de vissoorten waarop u wenst te vissen en ook de regelgeving met betrekking tot het vissen in uw potentiële bestemming is van belang. Het mag nu in ieder geval reeds duidelijk zijn, bij het boeken van een visvakantie komt veel meer kijken dan u in eerste instantie zou denken.

Aandachtspunten bij boeken visvakantie

Vooraleer een visvakantie te boeken zult u uiteraard eerst een goede locatie willen vinden. In principe lenen alle Europese landen zich perfect voor het boeken van een visvakantie. U dient er alleen rekening mee te houden dat bepaalde soorten vis juist meer of minder in één bepaalde regio te vinden zijn. Wanneer u over een specifieke voorkeur beschikt op vlak van vissoorten waarop u wenst te vissen moet u hier dan ook altijd rekening mee houden. Tot slot, verschillende vakantieparken, ook in Nederland richten zich specifiek op vissers. Ze bieden erg mooie huisjes aan die voorzien zijn van alle comfort en meteen aan het water zijn gelegen. Deze vakantieparken ook even onder de loep nemen is dan ook bijzonder interessant vooraleer uw visvakantie definitief vast te leggen.

Gebruikmaken van een checklist

Wanneer u voor het eerst alleen of samen met vrienden of familie op visvakantie vertrekt zult u met heel veel diverse punten rekening moeten houden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het materiaal waar u rekening mee dient te houden, maar ook aan de eventuele documenten waar u over moet beschikken. Het opstellen van een checklist vooraleer u op visvakantie vertrekt is dan ook altijd een interessante keuze. Op deze manier zorgt u er namelijk voor dat u niets over het hoofd ziet. Zeker wanneer u van plan bent om op verschillende vissoorten te gaan vissen en u daarvoor steeds over aangepast materiaal dient te beschikken is het opstellen van een dergelijke checklist geen overbodige luxe.

  • Doug
    5 maart 2016 09:42

    hallo, ik vier m’n vakantie dit jaar op de cniampg het groene eiland . kan iemand mij iets vertellen over het vis bestand,ik ben karper visser en zou graag wat informatie over deze vis-gronden willen.Is er iemand die hier zijn geluk al eens heeft beproefd,en succes vol is geweest wat de vangstenbetrefd.

  • Dury Brenda
    29 april 2022 13:15

    Hallo ben op zoek om een vakantiehuisje te huren maar ook om forellen te vangen waar kan ik dat best doen Nederland of Ardennen dank u

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.