Als visser spreekt het voor zich dat u graag uw geluk wenst te beproeven met het vissen op forel. Wanneer u gaat vissen is het niet meer dan normaal dat u graag een zo groot mogelijke vangst zal willen hebben. Door gebruik te maken van de interessante tips die we u geven in dit artikel zorgt u er voor dat u zoveel mogelijk forellen aan de haak slaat!
Tips voor vissen op forel
Bent u eveneens een fervente visser en wilt u graag meer forel vangen? Wij hebben alvast vijf zeer belangrijke tips voor u op een rijtje gezet:
Tip 1: Vis met een zachte hengel
De eerste tip heeft betrekking tot de hengel waarmee wordt gevist. In iedere hengelsportwinkel is een zachte hengel te koop. Dit is een hengel die beschikt over een parabolische actie of een gevoelige top. Deze hengels zorgen er voor dat de aanbeet prima aanvoelt en de forel niet meteen de volle weerstand krijgt. Dit is bij een stugge top of hengel wel degelijk het geval.
Tip 2: Gebruik een soepele, nylon hoofdlijn
Bij voorkeur wordt er tijdens het vissen op forel gebruik gemaakt van een soepele hoofdlijn die bij voorkeur uit nylon is vervaardigd. De explosieve aanbeten van de forel evenals het springen van de vis na het zetten van de haak zorgen er voor dat de rek in de nylonlijn veel klappen zal opvangen. In combinatie met het gebruik van een zachte hengel wordt er voor gezorgd dat het verspelen van de forel wordt geminimaliseerd.
Tip 3: Kies voor gestroomlijnde dobbers
Tijdens het vissen op forel is het altijd interessant om te kiezen voor gestroomlijnde dobbers. Bovendien dient u deze zo zwaar of licht te vissen als de situatie waarin u vist toelaat. Een gestroomlijnde dobber heeft in ieder geval als voordeel dat ze zich eenvoudig laat slepen waardoor er minder weerstand wordt geboden bij een aanbeet.
Tip 4: Werpgewichten van glas
Tijdens het vissen op forel wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van glazen werpgewichten. Er zijn hier dan ook verschillende voordelen aan verbonden. Zo is glas doorzichtig waardoor het nauwelijks te zien is voor de forel en zinkt het minder snel dan lood waardoor het mogelijk is om in meerdere waterlagen te vissen.
Tip 5: Variatie in onderlijnen
De vijfde en laatste tip heeft betrekking tot het gebruik van de onderlijnen. Het is altijd een goede keuze om hier de nodige variatie in te brengen. Probeer bovendien ook eens gebruik te maken van fluorcarbon onderlijnen. Deze is niet alleen minder zichtbaar, daarnaast is ze ook slijtvaster in vergelijking met normale nylon.