Tips voor vissen op karper

Wanneer u wil gaan vissen zult u uiteraard een bepaalde vissoort voor ogen houden. Veel mensen die de hengelsport al een beetje onder de knie hebben kiezen er voor om te gaan vissen op karper. In dit geval is het belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden. Uiteraard is er het materiaal dat u koopt bij de betere hengelsportwinkels, maar daarnaast dient er ook speciale aandacht te worden geschonken aan bijvoorbeeld het aas. Gezoete maïs is voor veel vissers de onbetwiste favoriet, maar ook ander aas zoals aardappel, brood, deeg en maden kunnen perfect worden gebruikt. Wilt u ook graag gaan vissen op karper en kunt u wel enkele interessante tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Voorbereiding voor het vissen op karper

De wat meer ervaren visser zal er zich ongetwijfeld van bewust zijn dat een goede voorbereiding wonderen kan verrichten. Veel vissers die willen vissen op karper zoeken één of meerdere beloftevolle plaatsen uit om op voorhand regelmatig wat aas te strooien. Dit zorgt er voor dat de karpers denken dat er op die plaats heel wat lekkers te rapen valt. Wanneer u dan bij het vissen uw dobber uitgooit spreekt het voor zich dat uw vangkansen aanzienlijk worden vergroot. Wat dit betreft brengt de hengelsport toch ook een beetje strategisch denken met zich mee.

Een erg attente vis

Het is algemeen bekend dat een karper niet meteen een schuwe vis is, maar deze soort staat er wel om bekend bijzonder attent te zijn. Het is wat dat betreft dan ook belangrijk om zo weinig mogelijk lawaai te maken. Een radio opzetten of schreeuwen naar elkaar is dan ook niet aan te raden. Daarnaast is het niet aan te raden om frequent rond te lopen en ook het plaatsen van hengelsteunen aan de kant is geen goed idee. Ook het dragen van opvallende kledij kan er voor zorgen dat de vis wordt afgeschrikt. Door rekening te houden met deze, misschien voor de hand liggende tips is het in ieder geval mogelijk om uw slaagkansen op het succesvol vissen van karpers aanzienlijk te verhogen.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.