Maden als lokaas

Wanneer u gaat vissen kunt u er voor kiezen om verschillende soorten lokaas te gebruiken. Het aas waar u uiteindelijk voor zult kiezen is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar ook van met name de vis waarop u gaat vissen. Door rekening te houden met de interessante tips in dit artikel zorgt u er echter voor dat u steeds naar volle tevredenheid gebruikt zult maken van uw lokaas en dat zonder vervelende verrassingen.

Gebruik van maden zeer populair

Maden moeten zowat het populairste aas zijn onder vissers. Deze zogenaamde vliegenlarven zijn niet alleen goedkoop, daarnaast kunnen ze ook nog eens bij het merendeel van de hengelsportwinkels worden aangekocht. Wanneer u er voor kiest om met behulp van maden te gaan vissen is het steeds belangrijk om de haakpunt vrij te houden. Alleen op die manier zorgt u er namelijk voor dat u geen aanbeten misloopt.

Beperk het toevoegen van maden

Het wordt algemeen aangeraden om niet teveel maden toe te voegen bij het voer waar u gebruik van gaat maken. Zorg er voor dat het voer goed wordt gemengd zodat de maden niet op één plaats terug te vinden zijn, maar wel verspreid over de maaltijd. Hou er rekening mee dat maden steeds de neiging hebben om naar de bodem te kruipen waardoor er regelmatig opnieuw moet worden gemengd.

Klassieke manier van maden inwerpen

Er bestaan tegenwoordig verschillende manieren om maden te gebruiken als lokaas. De klassieke manier is echter toch nog steeds de interessantste en meteen ook de vaakst toegepaste. In deze situatie worden de maden nadat de voerballen zijn ingegooid namelijk met een katapult in de visplek geschoten. In principe is het ook mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een werppijpje. Let op, bij een sterke wind kan dit wel eens voor problemen zorgen.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.