Molens vergelijken

Molens vergelijken

Als fervente liefhebber van de hengelsport kan het voorkomen dat u reeds jarenlang met dezelfde molen aan het vissen bent. Het spreekt dan voor zich dat er een moment zal komen waarop u graag uw bestaande molen zal vervangen door een nieuwer exemplaar. Wilt u ook een nieuwe vismolen aankopen, maar heeft u er nog geen idee van welke? In dat geval is molens vergelijken een absolute aanrader!

Verschillende soorten vismolens

Vooraleer een nieuwe vismolen aan te kopen is het altijd interessant om een goed beeld te hebben van de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. Wij zetten deze dan ook graag even voor u op een rijtje.

Werpmolen

De bekendste molen is uiteraard de zogenaamde werpmolen. Deze molen is bijzonder breed inzetbaar en is daarenboven ook zeer eenvoudig in gebruik. Een werpmolen is verkrijgbaar in verschillende formaten en kan bestaan uit diverse materialen, een uiteenlopend aantal kogellagers en ga zo maar door. Ook de inhaalsnelheid evenals de uitvoering is afhankelijk van uw uiteindelijke keuze.

Vrijloopmolen

De tweede molen luistert naar de naam vrijloopmolen. Dit type molen maakt het voor u mogelijk om zelf het moment van de aanslag te bepalen nadat de vis de aanval op het aas heeft ingezet. In het bijzonder wordt een vrijloopmolen gebruikt door vissers die van plan zijn om te vissen op roofvis en karper.

Vliegenreel

U kunt er verder ook voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde vliegenreel. In principe betreft het hier uitsluitend een opbergspoel voor de vliegenlijn. Vissen met een vliegenhengel verschilt namelijk in vergelijking met vissen met een traditionele hengel die is uitgerust met een molen. De lijn wordt in dit geval immers voor het ingooien met de hand van de spoel getrokken en boven het hoofd uitgegooid.

Reel

Tot slot is er uiteraard ook nog de reel. Een reel wordt gemonteerd bovenop de hengel. Ze wordt gebruikt tijdens het vissen vanuit een boot, maar ook wanneer men gaat hengelen in zoetwater op roofvis. Het wordt aangeraden om in deze situatie gebruik te maken van een gevlochten lijn in plaats van nylon. Op deze manier worden immers losse lussen en knopen op de spoel voorkomen. In het geval van een reel moet u de lijn langs de boot laten zakken.

Wilt u niet alleen duidelijkheid over de verschillende soorten molens die er op de markt zijn terug te vinden, maar wilt u eveneens zeker zijn van een zo scherp mogelijke prijs? In dat geval is molens vergelijken altijd een absolute aanrader!

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.