Vissen op allerlei manieren

Er wordt vaak gesproken over vissen, sportvissen of hengelsport, maar dit zijn eigenlijk zeer brede begrippen. Er zijn namelijk veel verschillende vormen van vissen en voor elke vorm heb je andere benodigdheden nodig. De beginnende visser doet er goed aan de verschillende vormen van vissen eens te proberen om te ontdekken welke vorm het best bij hem of haar past. Zeker via verenigingen kun je hiervoor benodigdheden lenen, zodat je alleen de spullen hoeft aan te schaffen voor de vorm van vissen die je uiteindelijk wilt gaan beoefenen.

Welke vormen zijn er?

Je hebt de keuze uit veel verschillende vormen van vissen. Je kunt gaan zeevissen of strandvissen langs de Nederlandse kust, je kunt gaan palingvissen als je graag de strijd met de vis aangaat, of snoekvissen als je houdt van roofvissen. Daarnaast is er het snoekbaarsvissen en het ruisvoornvissen voor iedereen die graag echt mooie vissen vangt. Een subtiele wijze van sportvissen is het oppervlakte karpervissen. Het wrakvissen wordt steeds populairder. Hierbij ga je eigenlijk bootvissen en vaart de boot uit naar een locatie boven een wrak dat op de bodem van de Noordzee ligt. Een vorm van vissen die in Nederland eigenlijk niet mogelijk is, is natuurlijk het wakvissen. Hierbij wordt er gevist in een klein wak, waarbij je zelf op het ijs zit.

Hengelsportverenigingen

Als je echt veel plezier beleeft aan het sportvissen, dan kun je je aansluiten bij een hengelsportvereniging. Zeker als je niemand in je omgeving hebt waarmee je je hobby kunt delen is dit een leuke optie. Er zijn veel hengelsportverenigingen in Nederland te vinden, dus er is er eigenlijk altijd wel eentje in de bubourt. Deze verenigingen bieden plaats aan iedereen die van vissen houdt, of specifiek aan vissers die zich bezighouden met een speciale vorm van vissen. Dit verschilt per vereniging.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.