Vishengels vergelijken

Bent u reeds jarenlang een echte liefhebber van de hengelsport? Is het tijd geworden om een nieuwe hengel aan te kopen, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Vooraleer een nieuwe hengel aan te kopen is het in ieder geval erg belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Zo zijn er tegenwoordig verschillende soorten hengels op de markt terug te vinden die stuk voor stuk over hun eigen voor- en nadelen beschikken. Uiteraard spreekt het voor zich dat er ook op vlak van prijs een niet onaanzienlijk verschil kan bestaan. Wilt u ook graag een nieuwe hengel aankopen, maar zou u eerst graag een goed beeld willen hebben van de verschillende mogelijkheden die voor handen zijn? Wij zetten ze graag even voor u op een rijtje!

Vier soorten hengels

Wanneer we het aanbod op de markt gaan bekijken kunnen we in principe vaststellen dat er vier verschillende hoofdsoorten hengels bestaan. We onderscheiden op dit vlak de vaste hengel, de werphengel, de vliegenhengel en de matchhengels. Ook onderling kunnen deze hengels nog eens worden onderverdeeld. Voor de werphengel geldt bijvoorbeeld dat ze bestaan onder de vorm van een kunstaashengel (voor het vissen met kunstaas), maar ook spinhengels, plu- en lepelhengels en een vlokhengel behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Welke hengel voor uzelf het interessantst is, is afhankelijk van verschillende factoren.

Welke hengel kiezen?

Vishengels vergelijken heeft uiteraard als doel om die ene hengel te vinden die perfect zal weten te voldoen aan uw verwachtingen, maar bovendien zorgt het er ook voor dat u deze kunt aankopen tegen een zo laag mogelijk prijskaartje. In ieder geval moet u zelf proberen te achterhalen welke vishengel u precies nodig heeft. Denkt u er bijvoorbeeld aan om te gaan vissen op een sterke vis zoals karper? In dat geval is het gebruik van een speciale karperhengel aan te raden. Zo bent u er zeker van dat uw hengel door de kracht van de vis niet zal breken. Het mag dan ook duidelijk zijn, vooraleer een nieuwe vishengel aan te kopen is het uitvoeren van een grondige vergelijking absoluut geen overbodige luxe!

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.