Vissen in België

België is een erg leuk land om een vakantie in door te brengen. De natuur is er in verschillende gebieden opvallend divers en prachtig terwijl er specifiek voor liefhebbers van de hengelsport heel wat mogelijkheden voor handen zijn. Als visser komt u dus steeds prima aan uw trekken in België, maar het moet ook gezegd dat het visbeleid er vrij streng is. Er wordt op dit vlak weliswaar een onderscheid gemaakt tussen Vlaanderen en Wallonië, maar waar in België u ook wenst te vissen, u zult altijd rekening moeten houden met enkele specifieke vereisten. Bent u eveneens van plan om binnenkort te gaan vissen in België? In dat geval is het beslist een aanrader om rekening te houden met de informatie uit dit artikel!

Noodzaak van een visverlof

Voor België geldt een speciale vergunning om te vissen. Deze vergunning luistert naar de naam “visverlof”. Dit document is verkrijgbaar in drie verschillende vormen. Het betreft hier:

• Een jeugdvisverlof: dit document is verplicht voor kinderen die jonger zijn dan 14 jaar. Zij mogen uitsluitend vissen met 1 hengel. Bovendien dient iedere vis na het vangen per direct en in alle voorzichtigheid vrijgelaten te worden.

• Standaard visverlof: deze vergunning is vereist wanneer u wenst te vissen vanaf een oever. Dit zowel met één of met twee hengels.

• Groot visverlof: wanneer u wenst te vissen anders dan vanaf een oever met één of twee hengels dient u in het bezit te zijn van een groot visverlof.

Wetgeving op de zeevisserij

Net zoals in andere landen geldt ook in België dat u om te vissen op zee niet in het bezit dient te zijn van een visverlof of andere vergunning. Wel dient u er rekening mee te houden dat de wetgeving op de zeevisserij dient te worden gerespecteerd. Doet u dit niet, dan kan dat als gevolg hebben dat u een boete krijgt en een verbod om nog te vissen. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook indien u er voor kiest om op zee te gaan vissen is het in België noodzakelijk om rekening te houden met de daarvoor geldende regels.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.