Vergunning vissen in Duitsland

Bent u van plan om een visvakantie naar Duitsland te boeken of maakt u er gewoon een uitstapje van? In dat geval is het goed om te weten dat vissen in dit land net als in Nederland onderworpen is aan een vergunning. In Nederland hebben we uiteraard de zogenaamde VISpas. In Duitsland dient u echter in het bezit te zijn van niet één, maar wel twee verschillende vergunningen. We onderscheiden namelijk de Fischereischein van de Genehmigung. Hoe u deze precies kunt aanvragen vertellen we u graag in dit artikel.

Nederlandse VISpas niet voldoende

Allereerst stellen liefhebbers van de hengelsport die hun favoriete hobby in Duitsland willen uitoefenen zich de vraag of de beschikking hebben over de Nederlandse VISpas al dan niet voldoende is. Dit is zoals in de inleiding reeds werd aangegeven echter niet het geval. Deze vergunning geeft u uitsluitend het recht om te vissen in Nederland en niet in het buitenland.

Twee vergunningen

De echte Duitse visvergunning is eigenlijk de Fischereischein. Deze heeft u dan ook altijd nodig wanneer u in Duitsland wil gaan vissen. De Genehmigung is een individuele toestemming om te mogen vissen. In de praktijk betekent dit dus de toestemming van de visrechthebbende. Ze moet dan ook altijd ter plaatse worden aangekocht. De Genehmigung kan worden aangekocht voor de periode van één dag of één week. De Fischereischein heeft een geldigheid die kan variëren van één jaar tot vijf jaar.

Beperkt aantal controles?

Vaak wordt gezegd dat er in Duitsland slechts in beperkte mate wordt gecontroleerd op het hebben van een Fischereischein. In de praktijk is dit vooral sterk afhankelijk van de locatie waar u gaat vissen. Op de ene plaats wordt er namelijk streng toegezien op het naleven van de vergunningsplicht terwijl dat op andere locaties niet het geval is. Toch, voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten om de Fischereischein aan te vragen!

  • bier wjp
    26 september 2015 07:33

    waar krijgt men een fischerreischein

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.