Vissen in Italië? Niet zonder Permesso di Pesca!

Italië is een prachtig vakantieland, niet alleen voor gezinnen die een leuke vakantie onder de zon willen beleven, maar ook voor wie houdt van vissen. Tijdens de zomer of op frisse winterdagen uw hengel uitwerpen aan één van de meren in Italië is ronduit fantastisch. Er zijn echter ook een aantal praktische zaken verbonden aan een visvakantie in Italië. Zo dient u onder meer in het bezit te zijn van een visvergunning evenals een speciale dagkaart met toestemming om op een specifieke locatie te mogen vissen. Liefhebbers van de hengelsport die een visvakantie in Italië willen beleven dienen hier sowieso rekening mee te houden.

Complexe regels visvergunning

Bij het boeken van een visvakantie naar Italië is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat er geen nationale regels gelden voor wat betreft het vissen. Dit zorgt er voor dat u doorgaans niet alleen over een visvergunning dient te beschikken, maar ook over een speciale dagkaart. Deze kaart is nodig om te mogen vissen op een specifiek meer of binnen een bepaald gebied.

Wanneer u wenst te vissen op meerdere meren tijdens uw vakantie of wanneer u een paar gebieden wenst te ontdekken, dan zult u er dus rekening mee moeten houden dat meerdere dagkaarten aangekocht zullen moeten worden. Het enige wat overal wel hetzelfde is in Italië is dat de vergunning dient te worden afgehaald bij de zogenaamde Prefetture, het gemeentehuis. Let op, u dient in het bezit te zijn van een kopie van uw identiteitskaart evenals een tax-zegel die kan worden aangekocht bij de plaatselijke tabachheria.

Verboden te vissen

U dient er rekening mee te houden dat vissen niet overal in Italië is toegestaan. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Valle d’Aosta waar er op het vissen in bepaalde wateren zelfs zeer strenge straffen staan. Vooraleer hier uw hengel uit te werpen is het dus belangrijk om even te rade te gaan bij de lokale instanties of dit al dan niet is toegestaan.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.