Vissen met kunstaas

Wanneer we het hebben over vissen denken de meeste mensen automatisch aan een stoeltje aan de kant van het water. Vissen is voor deze mensen vooral een kwestie van erg veel geduld hebben. Vissen hoeft evenwel lang niet altijd zo eentonig te zijn, in tegendeel. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te vissen met kunstaas. In dit geval is er sprake van een zeer actieve manier van vissen. Het kunstaas wordt hierbij namelijk uitgeworpen en telkens terug naar binnen gehaald. Het kunstaas kan verschillende zaken zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een kunstvisje of een blinker.

Kenmerken van vissen met kunstaas

Wanneer u er voor kiest om te vissen met kunstaas zult u merken dat het een bijzonder actieve vorm van vissen is. Door het feit dat er met behulp van het kunstaas een bepaalde actie wordt gemaakt onder water wordt er als het ware voor gezorgd dat de roofvis naar u toe wordt gelokt. De roofvis ziet het kunstaas als een prooi en valt aan. De haken die aan het kunstaas zitten zorgen er voor dat u over de mogelijkheid beschikt om de roofvis op te halen. De actieve aspecten van het vissen met kunstaas gaan niet alleen schuil in het feit dat u veel dient te werpen, bovendien moet er ook heel wat worden afgelopen. Zo wordt vissen opeens een wel erg actieve hobby.

Welke materiaal heeft u nodig?

Wanneer u voor het eerst gaat vissen zult u zich de vraag stellen wat u nu precies nodig heeft. In eerste instantie is er een werphengel die is voorzien van een goede molen. We noemen een dergelijke werphengel wel eens een spinhengel. Deze beschikt doorgaans over een lengte van tussen de 2 en 3 meter. Bij voorkeur beschikt de spinhengel over een stevige actie. Dit maakt het mogelijk om tijdens het kunstvissen eenvoudiger de haak te zetten wanneer bijvoorbeeld een snoek toeslaat. De molen mag in principe licht zijn, maar dient wel over een goede slip te beschikken. Dit zorgt er voor dat u de vis eenvoudig kunt afdrillen. Buiten de hengel en de molen zijn vooral de lijn en onderlijn van cruciaal belang.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.