Vissen met kunstaas

Steeds meer mensen die houden van de hengelsport kiezen er in België en Nederland voor om te vissen met behulp van kunstaas. Voor beginnende vissers is het echter niet meteen duidelijk wat nu precies het verschil is tussen gewoon vissen en gebruikmaken van kunstaas. Wij zetten daarom graag even de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje.

Inleiding tot het vissen met kunstaas

Wanneer u er voor kiest om te vissen met behulp van kunstaas zult u het kunstaas uitwerpen en vervolgens meteen terug binnen proberen te halen. Dit zorgt er voor dat deze variant op de klassieke hengelsport veel actiever is en daardoor populairder bij de jeugd. Veel jeugdige vissers vinden het gewoon zitten wachten tot men beet heeft een beetje saai. Wat dat betreft is kunstaas vissen een behoorlijk stuk actiever waardoor zelfs jonge sporters er zich toe aangetrokken voelen. In ieder geval, door het inwerpen van kunstaas en het meteen terug inhalen wordt de aandacht van aanwezige vis getrokken. Zij zullen het kunstvisje of de blinker aanzien als een prooi waardoor het doorgaans niet lang duurt vooraleer u beet heeft. De haken waar het kunstaas mee is uitgerust zorgen er tot slot voor dat u de vis in kwestie binnen kunt halen.

Wat heeft u nodig om aan kunstaas vissen te doen?

Klinkt bovenstaande voor u als muziek in de oren en zou u graag ook deze variant op de klassieke hengelsport willen uitproberen? In dat geval dient u er wel rekening mee te houden dat u enkele hengelsportwinkels zult moeten afschuimen op zoek naar bijvoorbeeld een goede werphengel (ook wel spinhengel genoemd). De hengel dient bij voorkeur over een wat stevige actie te beschikken terwijl de molen wat lichter mag zijn. De molen dient wel voorzien te zijn van een goede slip.

Naast de hengel en de molen is het ook belangrijk om de nodige aandacht te spenderen aan de lijn en onderlijn. Bij twijfel over welke voor uw doeleinden het meest geschikt is kunt u te rade bij de experts bij één van de hengelsportwinkels die op deze website zijn terug te vinden. Wanneer u over een goede werphengel beschikt dient u tot slot uiteraard ook nog het kunstaas zelf aan te kopen. Denk hierbij aan kunstaas pluggen, maar ook aan spinners, lepels, jerkbaits en shads. Heeft u dit aas in huis gehaald, voorzie dan ook steeds een roofvisnet en goede tangen voor het onthaken.

Door rekening te houden met de tips in dit artikel bent u er in ieder geval zeker van dat u helemaal klaar bent om aan kunstaas vissen te doen!

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.