Vissen op meerval

Vissen op meervallen

In Nederland kun je vrijwel niet op meerval vissen. In het buitenland, zoals in Frankrijk, Spanje en Italie, daarentegen wel. Je kunt op meerval vissen in rivieren en grote meren. Wie op meerval vist, moet zich goed voorbereiden.Een meerval kan bijna 3 meter lang zijn en meer dan 100 kg wegen. Zorg dus voor een goede hengel en materiaal. Als u op een boot vaart, zorgt u dan dat uw boot voldoende stabiel is. Meervallen jagen op de bodem. Je kunt zowel vanaf de kant als vanaf een boot een meerval vangen. Naarmate het water warmer wordt, veranderen de eetgewoontes van de meervallen. In de zomer, voornamelijk in de avond en ’s nachts hebt u het meeste kans op vangst. Net voor en na de paaiperiode zijn de meervallen actief. Meervallen zijn trouw aan het gebied waarin zij leven. Ze hebben een eigen territorium. Toch zullen ze bij hevige onweer en vertroebeling van het water hun omgeving verlaten.

Wat heb je nodig?

Je kunt een meerval vangen met kunstaas en natuurlijk aas. Voor goed advies ga je naar de hengelsport winkel in de buurt of op je vakantielocatie. Zij zijn op de hoogte van goede meervalstekken, het juiste aas en de vangst in de buurt. Je kunt de meerval met dobber, maar ook zonder dobber bevissen. Wij raden stuwmeren aan.

Sla je een meerval aan de haak? Dan zul je een heus gevecht gaan ervaren. Meervallen zijn erg sterk en het kan soms wel een uur duren tot dat een meerval uitgeput raakt.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.