Vissen op snoek

snoekSnoekvissen

Er zijn verschillende manieren om op snoek te vissen. De snoek is een roofvis. Om een snoek te vangen, gebruik je spinners, pluggen, lepels, pilkers, jerkbaits, softbaits en shads. Ook gebruik je een onderlijn. Zo voorkom je dat de snoek je lijn doorbijt. Hoewel iedere aassoort zijn eigen verhaal kent, gaan we hier verder niet op in. Uit ervaring blijkt dat iedere visser zijn eigen voorkeur heeft. Door het proberen van verschillende soorten aas, ontwikkel je je eigen manier van snoekvissen.

Snoek wordt in het algemeen het beste gevangen in de winter. Toch kun je ook in andere seizoenen vissen. Snoeken vang je door te jagen. Dat wil zeggen dat je het aas uitgooit, binnenhaalt en weer opnieuw uitgooit. Ook bij het inhalen geldt dat er geen vaste techniek is. Probeer in ieder geval niet te snel in te halen. Een snoek kan het aas dan niet bijhouden. Haal ook niet te langzaam op. Je aas gaat dan niet op de juiste manier door het water of blijft tussen planten steken.

Waar vang ik snoek?

Snoeken zitten vaak langs rietkragen, bij omgevallen bomen en achter rotsen. Probeer zo dicht mogelijk langs een van deze locaties te gooien. Een snoek wacht een goed moment af en zal dus niet altijd toeslaan. Gooi meerdere malen op dezelfde locatie in. Je hebt dan meer kans dat een snoek toeslaat.

Hoe haal ik de snoek binnen?

Als u op snoek vist hoeft u niet aan te slaan. Omdat de snoek uw aas grijpt terwijl het in beweging is, zullen de haken automatisch inhaken. Haal de snoek niet te snel binnen anders klapt je lijn. Hou de lijn echter altijd strak. Zo voorkomt u dat de snoek tussen planten, rotsen en takken door zwemt. Zodra de snoek binnen handbereik is, leg je het schepnet eronder. Snoeken zijn roofvissen. Ze hebben scherpe kleine tanden. Zorg daarom dat u altijd een bekkenklem bij de hand hebt. Deze stopt u in de bek van de snoek. De snoek kan zijn bek nu niet dicht bijten. Je hebt nu voldoende tijd om de haak te verwijderen.

Het leuke aan snoekvissen is dat u constant in beweging bent. U gooit iedere keer opnieuw uit en haalt het aas steeds weer binnen. Heb je ook een boot tot je beschikking? Ga dan eens met de boot op pad. Je komt gemakkelijker bij rietkragen en rotsen als je gebruik maakt van een boot.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.