Vissen op voorn

Veel vissers zijn het er over eens dat vissen op voorn één van de leukste bezigheden is. U maakt bij het vissen op voorn dan ook steeds gebruik van een klein dobbertje waarmee u net boven de bodem gaat vissen. Voor het vissen op voorn heeft u verder niet zoveel nodig. Gewoon een goede hengel die u heeft aangekocht bij één van de verschillende hengelsportwinkels in Nederland en een paar maden aan de haak en u bent helemaal klaar om van start te gaan. Tel daarbij op dat de zogenaamde blankvoorn de vaakst voorkomende vis van Nederland is en u weet dat succes als het ware wordt gegarandeerd! Wie zei er ook alweer dat de hengelsport niet eenvoudig was?

Hoe succesvol vissen op voorn?

Wanner u succesvol wil vissen op voorn is het belangrijk om rekening te houden met een aantal tips. Wanneer het water rustig is wordt het bijvoorbeeld aangeraden om gebruik te maken van een lichte dobber. Op deze manier is het voor de visser dan ook mogelijk om goed bij te houden wanneer er voorn bij zit en wanneer niet. Een dun lijntje van ongeveer 0,08 in combinatie met een klein haakje van 18 of 20 zijn reeds meer dan voldoende. Zorg er daarnaast ook voor dat u de grond goed peilt. Voorns azen doorgaans iets boven de bodem waardoor het belangrijk is om uw dobber hierop af te stellen.

Wanneer het best vissen op voorn?

In principe is het bijna het hele jaar door goed mogelijk om op voorn te vissen. Het moet alleen gezegd dat de beste vangtijd de maanden maart en april zijn. Dan begint het water op te warmen waardoor blankvoorns het diepe water verlaten om naar het ondiepe te zwemmen. Tijdens de maanden mei en juni en dan vooral tijdens de paaitijd heeft u vaak veel minder geluk. Dan is de vangkans beduidend minder net als tijdens de maanden juli en augustus die zowat de slechtste maanden van het jaar vormen. September en oktober zijn net als maart en april de beste maanden van het jaar. De voorn zal zich in deze periode namelijk willen voorbereiden op de komende winter waardoor het veel wil eten. Liefhebbers van de hengelsport zullen tijdens deze maanden dan ook ongetwijfeld hun slag kunnen slaan.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.