Visverlof voor Vlaamse wateren

Wanneer u er voor kiest om te gaan vissen naar het Vlaams Gewest dient u er rekening mee te houden dat u in het bezit dient te zijn van een zogenaamd visverlof. Deze speciale visvergunning bestaat in drie verschillende vormen waar we u in dit artikel graag kennis mee laten maken.

Verschillende soorten visverlof:

Jeugdvisverlof

Dit visverlof is bestemd voor kinderen die jonger zijn dan 14 jaar. Hoewel het visverlof gratis is, is het wel wettelijk verplicht voor jongeren die zonder begeleiding willen vissen met één hengel. Bovendien is het ook zo dat bij een jeugdvisverlof iedere vis die wordt gevangen meteen terug moet worden gezet in het water van herkomst.

Gewoon visverlof

Een standaard visverlof kost u op dit ogenblik een bedrag van 11,16 euro. Dit bedrag staat u toe om te vissen vanaf de oever met behulp van één of twee hengels. Dit visverlof staat u eveneens toe om te vissen vanaf een steiger of plateau dat verankerd of verbonden is met een oever.

Groot visverlof

Het groot visverlof kost u op moment van schrijven een bedrag van 45,86 euro. Dit verlof is ideaal voor mensen die de hengelsport al goed onder de knie hebben en die niet alleen zullen vissen vanaf een oever met één of twee hengels. Wanneer u bijvoorbeeld wenst te vissen vanuit een boot of indien u ’s nachts wenst te vissen, dan heeft u dit visverlof alvast nodig.

Vissen voor kinderen met begeleiding

Let op! Indien kinderen jonger dan 14 jaar worden vergezeld van hun ouders die in het bezit zijn van een geldig visverlof dienen zij zelf geen jeugdvisverlof aan te vragen. In dit geval mag er wel slechts gebruik worden gemaakt van één enkele hengel.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.