Witvis lokvoer

Lokvoer recepten witvis

In de gemiddelde hengelsport winkel zijn heel veel soorten lokvoer verkrijgbaar. Ze zijn verschillend van kleur en samenstelling, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Er is voer dat zo fijn is als meel, er is grof voer en er zijn soorten die half om half zijn. De sportvissers hebben lokken en voeren verheven tot een ware wetenschap en maken gebruik van tientallen ingrediënten om het ultieme lokvoer te maken. Het witvisvoer moet een dubbele werking hebben. Het moet de vis uit de omgeving aan kunnen lokken en als de voerstek gevonden is, dan moet het de gelokte vis vast houden op de plaats.

Mais

Mais is prima geschikt als lokvoer voor de witvis. Het vissen op witvis met mais is overgekomen vanuit Engeland. In Engeland werd al vele jaren gevist met mais dat in een zoetmiddel is geconserveerd. Bijna iedere visser in Engeland heeft wel een doosje of een blikje mais naast zich. Er wordt mee gevoerd en er wordt ook mee gevist op de haak. Je kunt mais in de supermarkt in blikjes of in potjes kopen.

Als je de blikjes of potjes goed afsluit, kun je het na goed bewaren in de koelkast een aantal keer gebruiken. Het verdient wel de aanbeveling om het mais te mengen met het lokvoer. Hiervoor kun je maismeel gebruiken of de maiskorrels fijnknijpen en dit weer met ander lokvoer mengen. Als er een aasplek is gemaakt, dan kun je regelmatig bijvoeren met wat fijngeknepen maiskorrels.

Eigen voer maken

Je kunt ook eigen lokvoer maken. Meng wat brood, beschuitmeel, gemalen hennep en koekjesmeel. Laat dit vervolgens inweken in wat water. Vervolgens kun je het gebruiken als lokvoer of als aas.

Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten gebruiken of de genoemde ingrediënten combineren met andere om een geschikt lokvoer te maken. Het is aan te raden om geregeld van lokvoer te veranderen. Het is dan ook slim om je bevindingen te noteren. Voeg in ieder geval bij ieder recept altijd een beetje water toe. Door goed te kneden maak je het geheel stevig en zwaarder. Door stevig en zwaar lokvoer te gebruiken zal het beter zinken en kun je het lokvoer effectiever verspreiden.

  • sjefke59
    25 september 2019 09:52

    ik ben het er niet mee eens wat je schrijft

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.