Zelf lokvoer maken

lokvoerZelf lokvoer maken

Je hebt allerlei verschillende soorten lokvoer. Lokvoer wordt gekozen op basis van op welke vissen men wilt vissen. Iedere vis wordt namelijk weer aangetrokken door ander lokvoer. Tevens hebben vissers allemaal een eigen mening over welk lokvoer het beste is. Lokvoer is bedoeld om vissen aan te trekken in het gebied waar het lokvoer is geplaatst.

Lokvoer kun je kant en klaar kopen, maar je kunt zelf ook lokvoer maken. Er zijn verschillende recepten die je kunt gebruiken. Uiteraard moet daarbij rekening worden gehouden met factoren zoals bijvoorbeeld stroming. het soort water en het soort vis waar je op wilt vissen. Op basis van die gegevens heeft iedere visser eigen voorkeuren en recepten. Twee veel gebruikte recepten zijn:

Lokvoer voor brasem

Wanneer je gaat vissen op brasem kun je de volgende recepten gebruiken: bruinbrood, koekjesmeel, cocosmeel, maïsmeel en een beetje water. Een ander recept is voorgeweekd oud bruinbrood met havermout vlokken. Kneed er zand en klei door heen om het stevig en zwaar te maken.

Lokvoer voor witvis en karper

Voor witvissen en karpers kun je het volgende recept gebruiken: brood, beschuitmeel, koekjesmeel, gemalen hennep die je laat inweken en een beetje water.

Uiteraard kun je verschillende ingrediënten combineren om uiteindelijk tot een gewenst lokvoer te komen. Varieer zo nu en dan en schrijf je bevindingen op. Iedere visser heeft zijn eigen voorkeur. Voeg aan uw recept uiteindelijk met een beetje water toe. Kneedt de ingrediënten goed door elkaar. Dit maakt het mengsel zwaarder en steviger. Hierdoor zal het beter zinken en kunt u het gerichter verspreiden.

Wilt u lokvoer maken voor een bepaalde vissoort? Bekijk dan ook de volgende pagina’s: karper lokvoer, brasem lokvoer, witvis lokvoer.

Lokvoer kopen

In dierenwinkels, maar vooral in hengelsport winkels, heb je een enorm groot aanbod van lokvoeren. Lokvoer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, geuren, vormen en prijzen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen licht lokvoer en zwaar lokvoer. Per situatie moet worden bekeken welk lokvoer het beste gebruikt kan worden. Bij stil water of langzaam stromend water wordt een licht lokvoer gebruikt, dit zakt rustig naar de bodem. Je hoeft echter geen licht lokvoer te gebruiken bij water met een harde stroming, immers zal het lokvoer dan wegdrijven. Ga je vissen in een wateren met veel stroming? Kies dan voor zwaar lokvoer.

 • dreesen a
  8 februari 2016 16:59

  heb witvis lokvoer zelf gemaakt en veel gevangen op kanaal

  • Joelma
   5 maart 2016 10:53

   Hoi Leo,Bedankt voor het compliment (zeker uit de mond van een meastr visverslagen schrijven’ als jij), leuk dat je er wat aan hebt. Ik wist dat jullie er ook geweest waren. Voordat we gingen hebben we natuurlijk ook de verhalen op je site gelezen . Het duurt nog even, maar veel plezier gewenst in Zweden en doe Anton en Erna de groeten.Groeten,Joris

   • Louche
    26 april 2016 17:53

    Hoe heb je dat gedaan

 • dreesen a
  8 februari 2016 16:59

  heb witvis lokvoer zelf gemaakt en veel gevangen op kanaal bedankt voor recept

  • Mickael
   5 maart 2016 11:32

   Mannen,Een mooi verhaal over wivtssien en roofvissen in zweden.Deze combivakantie is interessant om te lezen en staat bol met tips.Ik ben reeds twee keer naar Anton en Erna geweest om te roofvissen.Volgend jaar (2014) gaan we er weer naar toe en we zullen jullie tips er in verwerken.Met vriendelijke groeten,Leo

  • C van Kuijk
   24 maart 2016 18:20

   Kan jij mij dat recept ook even doorgeven ik vis voornamelijk op brasum

   • Louche
    26 april 2016 17:55

    Mag ik het recept

 • Chrisjuhh
  31 juli 2016 11:02

  Heb van de week zelf lok voer gemaakt van wit brood bruin brood hennepzaad bruine suiker beschuit en nog wat gemalen soort van ontbijt ringetjes zoiets als honingloops maar dan andere met SpongeBob er op dit was ook geen honing maar wel van die ringetjes zeg maar dit was een groot succes brasem voorn rood voorn platters van alles gevangen

 • Anoniem
  8 oktober 2017 15:11

  ik vind het larrie koek wat chrisjuhh schrijft werkt voor geen meter weg ge gooit geld

 • leentje
  23 september 2019 19:49

  ik ben op zoek naar een product dat een walm in het water geeft bij het voederen iemand tips ?

 • marc
  14 juli 2021 22:19

  gewoon varkens meel toe voegen,wolkt goed en kleeft goed

 • peter
  30 januari 2022 16:10

  waar kan men pv,colland kopen

 • Stijn
  7 juni 2022 07:19

  Is dit plakkerig genoeg om op mijn feeder korf te bevestigen

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.