Duurzaam hengelen in Oostenrijk

Dat Oostenrijk een fantastische vakantiebestemming is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Dat u in dit land ook over een ruim aanbod aan mogelijkheden beschikt om te vissen is weer wat anders. Tot op de dag van vandaag wordt vissen in Oostenrijk dan ook nog vaak aanzien als een goed bewaard geheim. Wanneer u op unieke wijze enkele aspecten van de hengelsport wenst te ontdekken is het toch de moeite waard om uw volgende visvakantie in dit land door te brengen. Heeft u hier wel oren naar en wilt u de wondere wereld van het vissen in Oostenrijk leren kennen? Wij zetten alvast enkele interessante tips voor u op een rijtje!

Perfecte locatie om te vliegvissen

Het kristalheldere en ijskoude water dat in Oostenrijk, vooral in de Alpenregio is terug te vinden zorgt er voor dat het uitermate geschikt is om te vliegvissen. De zogenaamde Weissensee is één van de populairste locaties in het land waar deze sport wordt beoefend. De forel is hier namelijk in grote getale aanwezig. Overal in Oostenrijk wordt er streng toegezien op het vissen in de meren. Het beoefenen van de hengelsport in dit land is dan ook steeds onderhevig aan licenties en daarnaast worden ook strikte vangquota opgelegd. Dit zorgt er voor dat iedereen zijn kans krijgt, zowel de vissers als de vissen zelf.

Vissen in Wenen? Dat kan!

Veel vissers doen het af als een fabeltje, maar het is wel degelijk mogelijk om in de Oostenrijkse hoofdstad te vissen. De Weense “kanaalforellen” waar zoveel liefhebbers van de hengelsport maar wat graag jacht op willen maken bestaan dus echt! U vindt ze terug onder de Urania aan het Donaukanaal. Hoewel het water er troebel uitziet is het van een meer dan degelijke kwaliteit. Wilt u toch liever op een andere locatie vissen? Ook dat is geen probleem. Ook in het centrum van Wenen, tussen de Stephansdom en het reuzenrad kunt u, uw kunsten tonen. Hier kunt u vissen op meervallen, snoeken, karpers en zelfs forellen zijn hier terug te vinden.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.