Een unieke visvakantie beleven in prachtig Schotland

Wanneer u een echte liefhebber bent van de hengelsport is de kans groot dat u, uw favoriete hobby ook eens buiten Nederland zult willen beoefenen. Zowel op vlak van zoet- als zoutwatervissen is het beslist een aanrader om voor een dergelijke visvakantie even de mogelijkheden van Schotland onder de loep te nemen. Daar komt verder ook nog eens bij dat dit een land is met een ronduit indrukwekkende natuur waar liefhebbers zich ongetwijfeld in thuis zullen voelen. Ook een visvakantie boeken naar één van ’s werelds beste landen om te vissen? In dat geval stellen we graag de vele interessante mogelijkheden die Schotland te bieden heeft even aan u voor!

Vissen in meren en rivieren

Schotland is een land dat beschikt over honderden meren en rivieren die stuk voor stuk uitnodigen om in te vissen. U kunt er daarnaast voor kiezen om te vissen vanaf het vasteland of u kunt vertoeven op één van de uitnodigende eilanden. Dit zorgt er voor dat de mogelijkheden voor een hengelsportvakantie in Schotland ronduit indrukwekkend te noemen zijn. Om de diversiteit van dit land als bestemming voor een visvakantie duidelijk te maken halen we graag een aantal concrete voorbeelden aan. Neem nu bijvoorbeeld de Spey en Tay. Deze staan er om bekend uitstekende zalmrivieren te zijn. Daar tegenover staat dat de Tweed bekend staat als een unieke locatie om te vissen op forel. De kustwateren die in Schotland zijn terug te vinden maken het daarnaast eveneens mogelijk om te zeevissen.

Seizoenen en vergunningen

Wilt u graag de hengelsport mogelijkheden ontdekken in Schotland en bent u van plan om een visvakantie naar dit land te boeken? In dat geval zijn er wel nog een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Het is namelijk zo dat u voor bepaalde wateren een vergunning nodig heeft en daarnaast is het uiteraard ook van belang om rekening te houden met de verschillende seizoenen. Het seizoen voor zalmvissen loopt bijvoorbeeld van januari tot en met november terwijl het seizoen voor beekforel loopt van maart tot en met oktober. Hoe dan ook, wilt u een echt unieke visvakantie beleven in een prachtige omgeving? Dan is gaan vissen in Schotland beslist een warme aanrader.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.