Op visvakantie naar Scandinavië

Het barre Noorden is voor veel vissers ongetwijfeld onbekend terrein. Dat is jammer, want Scandinavië beschikt niet alleen over prachtige en uitgestrekte natuurgebieden, bovendien heeft het ook vissers heel wat moois te bieden. Neem nu bijvoorbeeld Noorwegen. Het plaatsje Vevang staat er om bekend één van de beste locaties van het Noorden te zijn om de hengel uit te werpen. Vevang ligt verscholen in de luwte van de Atlantic Road en hoewel het er het merendeel van het jaar behoorlijk koud is, is het onder Scandinaven één van de populairste visbestemmingen die de regio te bieden heeft. Het visrijke fjord bevindt zich op een steenworp afstand van de Atlantische oceaan en is de absolute place to be in Noorwegen voor de sportvisser.

Vissen in Zweden?

Niet alleen Noorwegen, maar ook buurland Zweden biedt de visser heel wat mogelijkheden om de tijd van zijn (of haar) leven te beleven. Een perfecte dag aan of op het water beleven is in dit land nooit ver weg. Vissen doe je in dit land in het merendeel van de gevallen op snoek en baars, niet toevallig enkele van de absolute favorieten onder sportvissers. Dit is echter niet alles, want ook het kustvissen op zeeforel is hier goed ingeburgerd. Wanneer u op zoek bent naar een prachtige vislocatie in Zweden is het aan te raden om te kijken naar de meren Vänern en Vättern. Deze meren vormen de ideale locatie om te vissen op snoek. Het merendeel van de sportvissers uit Europa komt echter naar Zweden voor het zogenaamde trollingvissen. Dit gebeurt op zalm en grote forellen. Welke voorkeur u ook heeft, het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Zweden u op vlak van mogelijkheden om te vissen bijzonder veel te bieden heeft.

Een visvakantie in een Scandinavisch vissershuisje

Niets is leuker en gezelliger dan een visvakantie door te brengen in een echt gezellig vissershuisje en in Scandinavië kennen ze er wat van. Nabij alle populaire meren en visplaatsen zijn de typische, warm ingerichte vissershuisjes terug te vinden. Vaak zijn ze ook nog eens voorzien van wat extra faciliteiten zoals een sauna en dat zonder dat je rekening dient te houden met een hoge kostprijs. Vooral wanneer u met familie of vrienden op visvakantie gaat naar Scandinavië is het huren van een Scandinavisch vissershuisje ongetwijfeld een aanrader!

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.