Vissen aan het Comomeer

Reizigers zijn het er over eens, het Comomeer en haar omgeving behoren tot één van de meest indrukwekkende gebieden die er in Europa zijn terug te vinden. De bergen die zich hier in het water boren naar de bodem van het meer zijn werkelijk subliem terwijl het aangenaam klimaat, vooral tijdens de zomer de rest doet. De rust en stilte die hier heerst buiten het hoogseizoen trekt ieder jaar ook heel wat vissers aan. Zij komen hier hun geluk beproeven en hun favoriete hobby uitoefenen. Wanneer u eveneens van plan bent om een visvakantie naar het prachtige, Italiaanse Comomeer te boeken zijn er wel een aantal factoren waar u maar beter rekening mee kunt houden.

Visvergunning D noodzakelijk

Vissen in het Comomeer evenals het nabijgelegen Meer van Lugano doet u niet zonder eerst een visvergunning aan te vragen. Men kijkt hier zeer streng op toe. Een zogenaamde visvergunning D is noodzakelijk voor alle buitenlanders die in het meer willen vissen, behalve voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar en uiteraard zijn vergezeld van een ouder. De visvergunning is op tal van verschillende plaatsen te verkrijgen. Zo kunt u naar één van de speciale kantoren in Como gaan, maar kunt u ze ook verkrijgen bij de lokale autoriteiten evenals bij een gespecialiseerde vis- of hengelsportwinkel in de buurt.

Vissen met levend aas in het Comomeer

Indien u wenst te vissen met levend aas in het Comomeer dient u er rekening mee te houden dat dit slechts voor een beperkt aantal vissoorten is toegestaan. Het gaat hierbij om de vissoorten Alborella, Cobite Comune, Scardola, Triotto, Vairone, Persico Sole en Gobione. Het is ten strengste verboden om met levend aas op andere vissoorten die in het meer aanwezig zijn te vissen. Let ook op, indien u wenst te vissen met een visnet is het niet toegestaan om een net te gebruiken die groter is dan één derde van de breedte van het meer.

  • Ron
    5 maart 2016 15:18

    Ten eerste mijn coitenmlmpen omtrent jullie website! Ik ben zelf een fanatiek visser en lees net het artikel over Goingarijp. Dit water is niet alleen goed voor het vangen van karper, ook de witvisser kan hier goed vangen! Ik vis regelmatig met mijn zoontje in de het water wat in het dorp uitkomt. Aantallen van 40 vissen zijn heel normaal. We vangen vooral voorn. Goede plekken zijn bij de vakantiehuisjesGroeten Jacob

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.