Visvakantie naar Duitsland

Eén van de meest favoriete landen onder mensen die houden van de hengelsport is ongetwijfeld Duitsland. Dit land beschikt dan ook over tal van rivieren en meren die zich er uitstekend toe lenen om de hengelsport onder de knie te krijgen. Wanneer u van plan bent om een visvakantie naar Duitsland te ondernemen zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. We zetten in dit artikel alvast enkele interessante tips voor u op een rijtje.

Fischereischein voor buitenlanders

Inwoners van Duitsland die willen vissen zijn bij wet verplicht om eerst een visexamen af te leggen. Dat geldt gelukkig niet voor buitenlanders. Wel dient u in het bezit te zijn van een pasfoto en dient u uiteraard uw identiteitskaart mee te nemen naar het plaatselijke gemeentehuis. Daar zult u de Fischereischein voor buitenlanders moeten aanvragen. Het kan wat dat betreft interessant zijn om uw Nederlandse visakte mee te nemen. U kunt er voor kiezen om de Fischereischein aan te vragen voor een periode van één jaar of vijf jaar. Uiteraard zijn er aan het aanvragen van deze vergunning kosten verbonden (respectievelijk 12 & 41 euro).

Vis terugzetten niet toegestaan

In Nederland is het perfect normaal dat vissers er voor kiezen om de vis die ze gevangen hebben terug te zetten. In Duitsland is dit wettelijk verboden. Gevangen vis moet worden gedood. Hier wordt bijzonder streng op toegezien, niet alleen door de lokale autoriteiten, maar zelfs door de plaatselijke bevolking.

Fantastisch land voor een visvakantie

Bent u al op weg naar uw favoriete hengelsportwinkel om de noodzakelijke aankopen te doen voor uw visvakantie naar Duitsland? Door rekening te houden met bovenstaande tips zorgt u er in ieder geval voor dat u een erg fijne vakantie zult beleven zonder zorgen en problemen.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.