Karper: Vissen in Nieuwegein

Karpers in Nieuwegein

karper

Bij mijn huis achter heb je een mooi meertje en wat slootjes eromheen. Toen ik op een dag van school naar huis fietste dacht ik: ‘Laat ik even langs het slootje rijden om te kijken of ik misschien een paar karpers zou spotten’. Het water in dit slootje was ongelooflijk helder en ondiep. Je kon dus heel goed de bodem zien. Toen ik langs fietste zag ik tot mijn verbazing 3 karpers liggen in het uiteinde van het slootje. Hiervan 2 schubkarpers en een graskarper.

 

Nu ik wist dat op deze plek de karpers zaten ging ik voortaan elke dag uit school langsrijden en iedere keer lagen de 3 karpers op dezelfde plek. Dit vertelde ik aan mijn vismaat en we besloten om gewoon elke dag een beetje met maïs te voeren. De eerste vis van het jaar was nog niet op de mat, dus dat werd nodig tijd! Na een week gevoerd te hebben zijn we gaan vissen. We hadden het heel simpel aangepakt. Gewoon een paar simpele maïskorrels aan de haak en laten zakken in het water. Het water was toch helder genoeg, dus waarom zouden we het niet proberen? Na een aantal minuten werden de karpers actief en gingen ze een beetje azen en rondzwemmen. Het is heel frustrerend als de karpers lekker aan het eten zijn en dan jou maïskorrel overslaan. Toch gingen we gewoon door! Na een half uur zag ik een schubkarper op mijn aas afzwemmen. Hij zag er overtuigend uit dus ik zag dat hij het wilde pakken. Hij ging erop af en slurpte het zo in ze bek! Toen hij ze kop draaide sloeg ik aan en zat de karper eraan! Na een dril van ongeveer vijftien minuten kon me maatje hem dan eindelijk scheppen. Het was meteen de karper die ik wilde vangen! Ook was het natuurlijk te gek om alles live te zien gebeuren.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.