Record Karper

Record Karper

De record karper is gevangen in het Euro Aqua Lake in Hongarije en woog ruim 46 kg (101 lb 4 oz) en is 113 cm lang, de vis is gevangen met een vogelzaadboilie door de Oostenrijker Roman Hanke. Het Euro Aqua Lake bevindt zich in Hongarije en is ruim 11 hectare groot. Volgens de Oostenrijkse eigenaren van het meer gaat de spiegelkarper komende jaren makkelijk de 50 kg grens behalen.

Record schubkarper

Karpervisser Colin Smith ving de lange schub (1.40 mtr) van 100.08lb op het Franse Etang Sassai.

Record karper door een vrouw

De grootste karper gevangen door een vrouw werd gevangen door de Nederlandse Lizette Beuders. Zij ving de karper, genaamd Schoulders, in Franse wateren. De karper weegt 84 lb en werd in het verleden al vaker gevangen. Telkens weer werd deze karper een aantal cm’s groter gevangen.

Voormalige karperrecords

De vorige recordkarpers werden gevangen in Frankrijk. De vierde en vijfde afbeelding laten de karpers zien met de namen, Steve Briggs Fish en The Scar. Beide karpers zijn kleiner dan de karper die gevangen werd door Roman Hanke. Toch zijn ze nog steeds erg indrukwekkend en het bekijken waard.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.