Record snoek, record brasem, record meerval

Record Snoek

De grootste snoek is gevangen in 1986 in Duitsland. Op het meer van Grefeern ving Iothar Lois een snoek van 136 cm en 24.8 kg. Dit was echter niet de langste Snoek. De langste snoek werd gevangen door Phillipe Costa. Hij ving zijn snoek in  2009. De snoek was 137 cm en woog iets meer dan 20 kg. Hoewel er  grotere snoeken zijn gevangen, worden deze niet als echte records beschouwd. Deze snoeken werden namelijk niet met een hengel, maar met een schepnet gevangen. Het beste voorbeeld hiervan is het verhaal van een visser die een snoek van ongeveer 80 cm aan zijn haak had. Bij het inhalen van de snoek viel een andere snoek aan. De visser reageerde meteen en schepte de snoek van, naar zijn zeggen 142 cm en 55 pond, uit het water.

Record Brasem

Van de grootste Brasem hebben wij helaas geen foto. De brasem woog 23 lb en werd gevangen in Engeland. Van het voormalige record hebben wij wel een foto kunnen vinden. Deze brasem is vergelijkbaar en is iets lichter, namelijk 22 lb en 9 oz.

Record Meerval

De wereld record meerval is op een gewicht van 117,5 kg gevangen door de Duitser Stefan Seub in rivier de Po in Italië.

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.