Vissen op snoek: snoekvissen!

Laatste snoek-dag van het seizoen

Nog even met mijn maat wezen snoeken, want vanaf 1 april mag het even niet meer.. Dus wij met onze hengels op pad. We hebben een mooie stek, nog geen 2 minuten rijden met de auto maar net te ver om te lopen met al onze spullen. Piet, mijn vismaat, en ik hebben hier al diverse grote snoeken gevangen. Waar we vissen is het hoog uit 1,5 meter diep en 8 meter breed, een waterzuivering loost hier zijn water. Zomerse stikt het hier van de witvis, maar er zwemmen hier ook grote snoeken. De molenaar die hier aan het water woont heeft ons verteld dat er hier een snoek gevangen is van 114cm. Mijn record staat op 95cm en die van Piet op 92cm.

snoek

Doodaas: sardientjes

We vissen met doodaas: een sardientje van 15 tot 20cm. 1 hengel ligt met het aas op de bodem met een beetmelder. Aan de andere hengel heb ik een dobber zitten om het aas te laten drijven.
Na ongeveer een half uurtje ziet ik mijn dobber weglopen ik pak mijn hengel en begin te tellen. Bij 10 slaat ik aan helaas toch te vroeg hij laat los. 5 minuten later begin de dobber van Piet heel voorzichtig weg te lopen, ook Piet wacht rustig even af en slaat dan pas aan. Hij heeft wel beet! Ik pak alvast het schepnet en zie de snoek boven water komen.. Maar helaas dan laat ook deze snoek los. Jammer.. hij was zeker 80cm!

Eerste vangst!

snoek

Naar ongeveer een uurtje vissen kwamen ons vrouwen even kijken en mee vissen, Corrie mijn vrouw heeft hier ook eens een snoek gevangen van 92cm. Deze heeft ze met de hulp van Piet op de kant gekregen Vasthouden om er mee op de foto te gaan durfde ze helaas niet. Ik geef de hengel met dobber aan mijn vrouw en pak zelf een hengel met een blinker. Naar een paar worpen hoor ik de beetmelder piepen. Ik leg mijn hengel aan de kant en sla de andere aan. Een mooie snoek van 85cm is binnen en mijn dag kan al niet meer stuk! Na het maken van een paar foto’s zet ik de snoek weer snel terug.

Tweede vangst!

Naar een uur gaan de vrouwen weer naar huis, omdat ze het koud hebben. Piet en ik blijven nog even. Ik breng de vrouwen even tot aan de poort, want de plek waar we vissen is afgesloten. Piet zou even op mijn hengels letten.Ik kom terug en ziet mijn hengel met beetmelder krom staan. De meetmelder was niet afgegaan! Ik ren naar mijn hengel en sla aan. Na een korte, maar heftige dril kan Piet hem scheppen met het net. Een mooie snoek van 89cm ligt in het net, met het onthaken haal ik mijn vinger open aan de scherpe tandjes van de snoek, maar ja dat moet je er voor over hebben. Piet maakt snel een paar foto’s en ook deze wordt weer netjes terug gezet.


  • Anoniem
    24 maart 2014 16:54

    Jammer dathet de laatste x was nu maar wachten tot het weer mag

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.