Vissen op steur: russische steur!

Russische steur gevangen op een 3 meter lat.

Russische steur

Van het weekend wezen vissen met mijn vis maat Piet, we gingen feeder vissen in de Waal. Hadden over de hele middag maar een paar kleine visjes gevangen. Een blankvoorn van ongeveer 18cm en baars van 14cm en wat grondels, dat was de vangst. Wij besloten daarom om na het eten nog even op karper te gaan vissen, in de karpervijver op de camping. Daar hebben ze een karpervijver van ongeveer 50 bij 100 meter waar grote en kleine karpers zwemmen. Een jaar terug heb ik in deze vijver nog een Russische steur gevangen. Wat was ik toen blij met deze oervis.

Wij de hengels klaar gemaakt en wij aan het vissen op karper. De buren kwamen ook kijken en brachten nog een biertje mee, die smaakte wel. Corrie mijn vrouw wilde ook nog even vissen. Ik een vaste stok van 6 meter voor haar klaar gemaakt en een worm aan de haak gedaan, en zijn aan het vissen. Jannie de vrouw van Piet kwam 30 minuten later en wilde ook even vissen. Piet ging een hengel voor haar klaar maken. Alleen had hij de hengel van zijn kleinzoon gepakt, dit hengeltje was maar 3 meter lang. Jannie aan het mokken moet ik hier mee vissen, “dat doe ik niet hoor!” zei ze. Ze legt de hengel aan de kant en kijkt niet meer naar de hengel om, alleen lag de dobber nog wel in het water.

“BEET! HET IS EEN STEUR!”

Na een tijdje springt Jannie op en pakt het hengeltje op. “Beet!” roept ze. “Ik heb een grote vis aan het hengeltje hangen!”. Piet pakt meteen het schepnet en land de vis. “Een STEUR!” roept hij. Tot onze verbazing had ze de Russische steur gevangen die ik ook al eens had gevangen in deze vijver. Alleen was hij nu iets groter, 84cm om precies te zijn.

Russische steur

De buren kwamen ook nog even kijken want die hadden ook nog nooit zo’n vis gezien. Nadat de vis onthaakt was, moest hij op de foto. Alleen Jannie durfde hem niet vast te houden. Ik heb hem voor haar vast gehouden. Nadat er diverse foto’s van de vis zijn gemaakt, heb ik hem weer terug gezet in de vijver.

Hopen dat hij volgend jaar nog een keer wil bijten en dan hij nog groter gegroeid is. Jannie was zo trost als een pauw en wij hadden het nakijken. Wij met onze duren visspullen vingen geen vis, en zij, zij vangt op een latje van een paar euro een steur van 84cm!

Wie kan er dan vissen..

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.