Vissen op witvis: zeldzame blauwneus!

Vissen op witvis in Zennenwijnen

Naar velen weken op snoek te hebben gevist en snoek gevangen. Had ik samen met mijn vismaten Piet en Barry besloten. Om weer eens op witvis te gaan vissen. Zondag zou het een mooie dag worden en dat werd het ook. Wij ons visspullen gepakt en op weg naar de Waal bij het plaatsje Zennewijnen. Hier hadden wij al meer gevist en diverse grote en dikke Brasems gevangen.

‘Grote vis!’

Wij onze feeder hengel opgetuigd met een voerkorf van 80gr en een onderlijntje met 3 maden aan de haakblauwvis, zijn we tussen 2 kribben gaan vissen. Naar ongeveer een uurtje vissen, krijg ik mijn eerste aanbeet. De hengeltop slaat flink uit ik pak mijn hengel van de steun en slaat voorzichtig aan. Ik voel aan de hengel dat er een grote en sterke vis aan de haak zit. Ik roep naar mijn vismaten vis GROTE VIS!!

Barry pakt het schepnet en staat klaar om de vis te landen. Voorzichtig haal ik mijn eerste witvis van dit jaar binnen. Toen we de vis op de kant in het gras hadden liggen stonden we toch nog wel even verbaast te kijken. Wat heb ik nu in hemelsnaam gevangen?

Zeldzame witvis

Naar veel zoeken in de visatlas en niet de juiste naam gevonden van mijn gevangen vis. Heb ik mijn vis geplaatst op mijn vismaat van hengelsport visserij Nederland. Van hun kreeg ik te horen dat ik een blauwneus had gevangen. En dat ze zelden zo exemplaar hadden gezien van deze afmeting. Blauwneuzen zijn sterker vissen en kunnen tot 50cm groot worden, deze was 45cm en sterk was hij zeker.

Dit was dus een mooie eerste witvis van het nieuwe vis seizoen. Zondag gaan we weer kijken wat we dan vangen!

Schrijf een reactie


Tip!Visgerei dat u bij lokale hengelsportwinkels koopt, is online vaak goedkoper! Online vind je diverse acties, zoals op Raven.nl.